Чийзкейк с пресни ягоди

Posted on Posted in Uncategorized
Print Recipe
Чийзкейк с пресни ягоди
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Prep Time 25 минути
Cook Time 75 минути
Passive Time 5 часа
Servings
порции
Ingredients
Prep Time 25 минути
Cook Time 75 минути
Passive Time 5 часа
Servings
порции
Ingredients
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. С миксер разбъркайте яйцата със захарта. Добавете ванилията и бъркайте докато се получи гладка смес.
  2. Добавете крема сиренето, течната сметана и лимоновата кора, ако сте решили да добавите за аромат. (Знам много любители на десерта, които не обичат лимонова кора, затова оставям да решите вие.)
  3. Равномерно разпределете сместа във формата върху изстиналия бисквитен блат.
  4. Ако не сте сигурни дали формата ви за печене е водоустойчива, можете да използвате лист алуминиево фолио и да обвиете формата, за да избегнете преминаването на вода докато се пече чийзкейка на водна баня. Използвайте дълбока тава и поставете формата с чийзкейка, допълнете с гореща вода до половината на формата. Печете в предварително загрятата фурна за 1 час и 15 минути. След 45 минути печене, покрийте чийзкейка с алуминиево фолио, така че да не се изгори или ръбчето на кейка да стане твърде сухо.
  5. След като изключите фурната, отворете я, но ако е възможно, само 5-6 см. и оставете чийзкейкът напълно да се охлади във фурната. В противен случай може да се пропука през средата поради внезапната промяна на температурата.
  6. След охлаждане поставете чийзкейка в хладилника за поне 5 часа. Можете да обвиете формата кухненско прозрачно фолио, за да защитите кейка от улавянето на миризми от други храни в хладилника.
  7. Измийте и изсушете ягодите и ги нарежете на филийки. Подредете ги върху кейка, като нареждате в кръг и застъпвате малко от всеки ред. Насладете се на чийзкейка с чаша кафе и в компанията на добри приятели!
Share this Recipe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *